Followers

Amanatku :) utk kawan.


Bangga aku dgn kejayaan korang.
Masing2 aku kira sudah berjaya menempuh alam persekolahan dgn penuh bergaya. Tahniah semua.

Aku ingat lagi.. semuanya aku ingat.. segale yg kite lakukan besame2. yg manis yg pahit.
Menjadi seorang ketua bkn lah keje senang. Bukan nye mngarah sini situ sana je. Tp, lebih mementingkan anak2 buah dy. Ingat lagi, mase form 2 dulu start aku jadi ketua batch. Siyes terkejut. Aku dipilih serta merta je. Hm, ok la.bolehla. ketua je pon. xsusah laa.

Jadi ketua mesti asek kene point jer. kalau batch wat hal, mesti cari ketua dulu. ketua yg kene. ingat lagi time form 2 aku kene henjut pai 500 kali. (aku nanes doo time tu.huhu) sume sebab nk pertahankan batch. ingat lagi kene jalan itik bnyak kali kat surau, tu pon sebab aku pertahankan yg batch kita x salah. Yeah, its all about ketua. Jadi mas'ul ni susah. Kene balance kan hal diri n kengkawan.

Hmm,aku cube menjadi ketua yg terbaik stlah dibasuh2 dan ditenyeh2 oleh senior. Tp aku lihat semula kat dak2 batch aku.. uhh,susahnye. sape dyowg ni sape?. nape aku lak bertanggungjwb utk dyowg? aduihh. takpe. try luu. time tuu, korg asek bergaduuuh je keje. hal2 bese je kot. tp xpe, aku paham. kite semua lom besedia nk mmbesa n masih dlm pjalanan ke situ.k fine.

alhamdulillah. suke hati aku bile kte bjaye wat qiamullail sme2. walaupon kali ke berape ntah bru complete semua join. Bg aku, kalau program cmni pon kite da bersatu , msalah n program2 lain apatah lagi. insya Allah. kite same2 mulakan. kite iftar jam'ie ramai2. smpaikan batch lain jeles :) kite bce yassin ramai2. kite wat grup study. bnyak bnda2 best kite bwat time form 3. aku rase sgt bangga dan bersemngat ngn korang. dah tak kisah dah ape2 pon masalah yg dtg. aku yakin kite ley handle sesame. lek jee :)

kehidupan kite kat asrama sgt indah ;) tnye diri balik. ade ke batch yg sggup tido ramai2 kat atas jalan sbb nk tgok gerhana bulan? ade ke batch yg sggup susah payah nk kejutkan kawan msg2 nk bgun qiamullail sme2? adeke yg smpai kene solat kat pdg? huh. sgt laa sgt indah. sjak dr tu, aku xrase langsung yg batch kite bersatu kerana ketua, tp lahir sendri dr dlm diri masing2. penah batch kite wat hal time form 3. hal plg berat skali. kite da lukekan hati ckgu2 kite. sgtlah xpatut. tapi kite ta pnah mncari siapa yg salah, kite x tduh pon sesape. dak lua ataw dak dlm slah.sbaliknye kite muhasabah diri masing2. kite bantu kawan yg memerlukan. jernihkan balik keadaan. seronok tgok kite wat kelas tambahan same2 kat dewan kecik. kite pilih ckgu2 molek dr klgn kite. kite eratkan semula prhubungan.hasilnya... nah ! PMR kite ! keputusannye semua dr berkat usaha dn kerjasama ukhuwah kite. senyum ckgu semuanya.

program skolah? haha.kate je lah. ape je yg kite xpandai bwat? Xsangke bakat lakonan kite semua terserlah. bakat nyanyian lagi.. prog first kite, lakonan hari guru. pastu,lakonan 5 S kempen BADAR. bosan berlakon? jom wat sumting lain lak. boria? haha. not impossible lah. gmble je. amek. semua happy je menari mnyanyi boria atas pentas tu smpai xmuat2. decoration dewan utk event? siyeslyy, muslimat kite sgt terer. deco korang paling kreatif dan cun malatop. :) MAGMA? hmm,terbaik sgt. lek je kite kua peluh duit semua. tp xpenah merungut .. asal? sbb kite xsdar akan keikhlasan yg kita xsgaja hadirkan. keikhlasan tu kite ley tw dr air muka ckgu dan kengan yg mereka ingat ttg kita semua.tahniah kawan2.

Hmmm..tertanye2. knape kite sedih meninggalkan kawan skrg utk kwn yg bru? dunia yg baru? nah. senyumlah kawan2. dlm xsedar, ukhuwah kite yg terbina ni la yg memegang kite utk sentiase bersame. setiap air mata yg menitis tu la tnde manisnye setiap kenangan yg kite lalui. pengalaman bersama korg bnyk mgajar aku. Ye, menjadi ketua batch bkn lah susah dgn ade nye korang. Ibarat aku sbgai syarat wajib je. Aku ta kisah, kerana persahabatan yg korang hadiahkan ni lah yg mmbwa aku ke jalan kejayaan.

Maaf andai aku bersalah mmbuat korg ta puas hati ataw berdendam. mungkin kerana sikap aku, ataw mungkin kerana pengaruh korg jgk.huhu. Nash yg kowg kenal ni, sering berdoa untuk kejayaan korang. Insya Allah. Nash yg huha huha ni pon akan selalu ingat korg. bg aku, korang ni suci kot. seriusly xde masalah pon ngn aku. kalau korg rase besalah ngn aku, rileks.. aku sentiasa memaafi. tade hallah !

skrg masing2 da melangkah. ade yg terbang skali pon. huhu. hebat. result SPM? lagi la terhebat. bnyk peningkatan. alhamdulillah. bgge sgt2 ngn batch kite. tp,result yg kite dpt ni, bkn sgalenye jua. akhirnye kite pon sme je fakulti ngn dak2 strett A. kite fly jugak. kite belajar bnde yg sme gk. Jom semua. kite lakukan yg terbaik ta kisah pon dimane kowg menntut ilmu yg halal. sukses mane pon kite, kite tetap berdiri bwh lembayung yg sme. bawah stu batch yg ceria berjaya bergaya. Mulakan langkah dgn bismillah. angkutlah lah keazaman dan semngat kowg bersame. Kite ulang blik setiap kejayaan yg kite da lakukan.

Laplah air mata kowg tu dgn penuh gembira. Gembira dgn kemanisan pershabatan yg Allah pinjamkan. Bkn semua owg dpat merase cmni. yakin lah bertuahnye kite berada dalam batch yg same. carilah rakan baru,pengalaman bru, ilmu bru. tunjukkan kat mereka kita dbwh produk yg berjenama. Produk SMKA SHAMS .moga tercapai impian dan selamat maju jaya. Mengakhiri amanat terakhir aku hanyalah kenangan yg kite simpan.



Salam bahagia,
Nazrin Hamka,
Ketua batch SPM 2010


11 Comment:

lurvians said...

ok ok. aku tak nangis tak nangis.

tapi siyes. sedih+sebak bace entry nih. u're a good leader. hope2 leadership ko ni bawak2 lah pegi U sana..(:

Anonymous said...

I'm proud of you guys :')
thanks for the sweet memories..
insyaAllah kita berjaya tak kira mana kita belajar :)

Anonymous said...

terharu + sebak sngt2... Yup2, kenangan2 tu yg mengajar kita menjadi lebih dewasa dan akan terus kita bawa kenangan tu bersama diri kita agar ia menjadikan kita insan yang lebih menghargai peluang dan ruang yang Allah berikan pada kita~

Nash, you're a good leader.. walaupun sekejap je aku dpt kerjasama dgn ko, tp, aku dpt rasa ko mmg seorng ketua yang baik, gamble and sngt2 bertanggungjwab.. time Rumah Kuning kalah n dpt nombor 4, ko happy2kan kita org.. huhu.. tu yg wat kita org bersemngt balik..
walaupun aku rasa aku cm down glerr sebab x dpt sumbang pingat utk umah kita, ko cool kan kita org..
thnkx utk semua tu...
ko dh mengajar aku utk menjadi seorg ketua yg lbh baik..
thnz.. all the best utk ko, di dunia dan akhirat~~
amiin~ chayok!chayok!

~farah sakinah~

Anonymous said...

nash...t'haru sih...
hatta 2 taun je aku kenal kau...
kau mmg hebat...

yg pling penting...yupz...p'shbtan kat shams
s0mtnhg yg lein dr kbiasaan...
bile kau ckp,bile aku tng0k psl cer2 sedih kt gr0up,bru aku sedar...ukhwah kite rapat gile2...
mant0p sih~

AbdullahUmar said...

Nash.... sumpah, aku syg kau!!!!
tme kasih!!
jom graduate sme2!!!... arrgghhhhh.... ko buat aku nk nages lah!!! arrgghhh!!!

Anonymous said...

thanx nash.tol la dorg ckp ko mmg good leader.pe pon, doakan kjayaan bsame yew..good luck nash!!cayalah!

Syahmi bin Khalil said...

salam...
hontou ni arigato goazaimasu! ( aku tak p jepun pun)
trimas byk2 gak kat ko sebab sanggup pegang jawatan yg berat tuh..
terima kasih sbb kongsikan happy moments ko dgn kitorg..
gua salute lu r!
jumpa lg di lain masa!

deskmate 2009 said...

................*tgh emo
byk kli dah bc . jom ah reunion kt london

Post a Comment