Followers

3

Motivasi 4





Cter sal New Year,mule la owg sbok2 nak pasang niat baru,azam baru,impian baru,cite2 baru,semangat baru..Huh..Macam2 ag la yg sepatotnye.Bg kte,hidop ni memang perlukan perubahan.Yes!Memang betol.Aku sokong 100%.Xde diskaun.Ha3.
Hidop ni sentiase penoh ngan kebaikan,keburukan,keajaiban n kejutan.Tp,xtertinggal gak setiap dosa yg kte dah terbuat atw sngaje dibuat2.Hu3.
Oleh itu,kte sbg manusia sentiase mahukan perubahan,sebab ape,sebab manusia ni bnyk kelemahan.Da macam ahli politik lak aku neyh.He3.Tp tu la realitinye..
Nak kan sesuatu yg lbey baek,kte pon mencari mase2 atw tarikh2 yg sesuai tok wat perubahan.Contohnyer cam Taon Baru ke,Hari Raye ke,Hari Jadi atwpon Maal Hijrah..Tol kan?
Jgn riso,owg yg menaip ni pon same dngan jer.Ha2.


"Tp,bole ke aku berubah?Xsure ag la"


Caye atw x,camni la hati kowg akan berkate2 sblom kowg btol2 pleh nak berubah.Ok,Amek satu contoh..
Hari ni kte keluar rumah n tengok alam sekeliling,tgok pokok2 ke,daon2 ke,bunge2 atw kucing2 ke en.Pastu,2 3 ari lg kte tgok balik pe yg kte da tgok smlam,adakah perkare yg same,pokok2 yg still kecik?Daon2 xde yg gugur?Bunge2 yg selamenye asik mngembang jer atwpon kucing2 yg same yg masok kluar umah kte.?
Ho3.Da tentu la tidak!
So,tw kan kesimpulannye?Hidop ni sentiase berubah..Kte sendiri yg manusia ni pon berubah walaupon xperasan.Rambot makin pnjg,luke jd parut,kulit mule kedut.Mesti xprasan kn3?Pker balik,patot ke kte soalkan yg bole x kte berubah?

Jd,terpulang la pada pndangan n niat masing2 nk cari sesuatu yg lbey baek tok diri dye,iaitu perubahan.Biarla segale azam n cter2 tuh jd kenyataan bkn khayalan..Igt!Sekali kte berusaha ngan ikhlas slamenyer idop kte diberkati,asalkan kte xlupe padaNya.Kn2?

Akhir kalam.
~Selftitled~



Read more
5

Saat2 akhir cuti skola.Yay!

Assalamualaikum~

Yay!Ari ni seronok sgt..Penat sgt..Mane satu ney?Ha3.Pape j la .Yg penting ari ni dpt gak aku jalan2 slpas sekian lame jd jeruk kat rumh time cuti neyh.Kali ni aku xg Melake cam sblom2 ni,ye la tkot traffic jam la katekan.Time kismes2 ni Mlake sesak.So,ktowg pon g Port Dickson jer.Hmm..Bole la~

Selesai sesi potong memotong kt highway,akhirnye sampai la kami2 sumer kat Glory Beach Resort.Whoa.Ramainyer..Act,xla tkesima mane pon..Mmg da expect yg PD ni lbey kurg jer cam Melake rmainye.Da sampai tuh ktowg xdepon booking2 blik hotel.Xde.Ktowg datang pon juz nk tumpang mandi swimming pool jer.Ha2.Bole ker?Ha2..Ske ati r.Xde owg perasan punyer..

Macam bese,vacation kali ni di join oleh family aku,family pokde aku n xtertinggal family pokcu aku gak.Pengalaman n perasaan kami tika di sane hanye bole digambarkan melalui rajah2 berikut.Semoge seronok ya!!



Manusia yg berselerakan.Hehehe.Nak wat kuak kupu2 pon xbole.Penoh!!


So,aku pon decide xnak mandi..G jalan2 kt Tanjung Gemok,dkat jer ngan Resort 2.


Suasane yg indah permai.Gemar ngan pic ni.


Huk3..

Mat saleh lalu wok.Xfokus aku.Ha3.


Hmm..Aku jumpe dak ni td.Xtw la sebab pe dye g alihkan perahu ni


Pas aku pakse dak ni utk di interbiu.Laa bru aku tw…Adik sdare aku rupenyer.Heh2.


Heheh2.Skali skale nk gk interframe.Sblah 2 ayh aku


Da cantek da setting time ni tetibe lak ade mamat nk market kn pelampong dy.Haha.


Adik sedare aku yg paling kurus n paling debab.Jgn zoom2 sgt kt peyot dy tuh.Dy xske.Keh3.Yg debab ni namenyer Danial,ari ni dalam sejarah dye nak turun gelongsor wat kali pertame dlm idop dy.Hu2.Berjaye atw x,klik la play kat vid bwh ni

video

Cket jer lg dy nak putus harapan.Hi2.Setelah dipujuk,bru la dy mule suke ngan gelongsor ni.


video

Eleh td malu..Amek ko,skali tsunami daa..


Pokcu ku dgn penoh semangatnyr mengorder makanan.


Adoi.Lap sendiri la adik oi.

Amirul,adik sdare aku yg plg kecik.Comey an.?


Antare coklat ngan gule2.Hehe.Dy ttap pleh puting.Ha3.

~Balek umah daa~


Haa..Sekian saje cter utk post aku kali ni.Huh.Bjaye gk aku update blog tok kali ni slpas berebot2 laptop ngan sedare2 aku ni.He2.

Cuti sememangnye seronnok kalu kte sendiri pandai mengisinyer.So,tinggal 1,2,3,4,5,6,7 ari lg sblom skola start..Xsaba la plak nak g skola.He2.Masalahnyer buku text xpat ag ni ha.Pembalut buku da beli.Eiyai..Papepon,wish me luck 4 spm next year.Begitu juge ngan member2 n para blogger sekalian.Goodluck ya!!





Read more
2

Owkie DOwkie..




Juz wanna say....







To my...






FOLLOWERS






Bru jer sebulan berblog,da ad 50 kawan.Klu bleh nk rmai ag.Hu3.Happy sama kamu~



Read more
0

Panas2!!Hehehe


Uit,xabeh2 ngan gambo.
Haha.Kali ni aku jumpe pic ni dalam almari document lappy ak.
So,aku letak la kat sini,senang utk kowg2 kenang2 balik zaman kanak2 kowg tuh.
Hmm,pade readers yg xkenal lgsg ngan dak2 kat bawah ni,haa,dyowg ni la dak2 batch ak time form3 dulu.Kat pd.Jgn lupe komen yea!




Nama2 tulen
Faqar,Nazif,Pa'an,Zakwan,Aiman,Dzulhelmi,Ariff,Syazwan,A.Nazrin,
Ashraff,Amirul,Lukman,Mahdi,Ikram

Panggilan Manja
Faqa comey,Si kosong,Pak,Amoy,Paip,Babun,Shell,Palong,Dude,
Bulat,Tipa,Tulang,Macha,Ikram

Ha3.Yg ni vid pas balik dr situ.Selamber jer karaoke pki radio dlm bas.
Sesewel2 kowg,seindah itu persahabatan kite.Ha3.Enjoy!














Read more
6

Kisah dulu kala~



Assalamualaikum sumer..
Hmm..Nampaknyr penantian yg aku nantikan xsampai2 ag.
Uhh,frust gler.He2..
Xpe sal 2 kte letak jaoh2 n skrg ak nak share2 ngan kowg2 gambo2 dak skola rendah aku.Yakni,batch darjah 6 06 SRI SEREMBAN.
Whoa!!
Kepade kowg2 yg kene mngene ngan pics ni mesti suke en.Ha3.Nah!Usha2 la balek zaman muke x berjerawat kowg.Ha3.Hmm,ramai gk yg mintak gambar ni kat aku,tp ad masalah la plak.He2.Sori yer.Kowg2 amek je la kat sni~



Ngan tcer Shikin.Wuhu~Last day skola.




Adoi!Budak2 nyer kowg.Ha3..

[ATAS=Faris,Muaz,Arep,ntah,syahmi,kamil,akmal,izzudin,afiq,jawa,badrol,krol bari]
[BAWAH=muiz,syazwan,krol anuar,tcer Shikin,Amer,Ikhwan]
*******************

Hmm..Ade 2 jer senanye..Tp due2 gamba ni je la yg ade,yg sempat diamek mase kowg2 kecik dlu.Ha2.Dah3,xpayahla susah2 nak zoom2,aku xde pon dalam gambar ni coz aku tukang amek gmbar.Heheh.Yeke?Cari la btol2.Batch ktowg bukannye cket tp,ehem2,paham2 je la.Pekse upsr da abeh nk wtpe ag.He3.


Heh2.
gurls xde??
Hm,relax2 gmba kowg pon ade gak.Tp,gmbar ni mase reunion la,mase kcik2 dulu xsempat amek la plak.2 pown ramai gak yg xdatng reunion ni.Nah!Usha la~



Ehehe..Ad yg berkenan??



Time ni ak jd photographer gk.Ha2.Da naseb aku kowt.

[Bid,Wawa,mahira,zulfaa,sakinah,izzah,hanis,ina,alaa',azira,sepet]

Ok.Yg ni pon aku juz ad 2 jer.Puas tengok?Haha.Klu xpuas,jgan riso.Tnggalkan jer komen kowg2 kat sni.Eh,nape aku dulu gmok?Eh,nape dlu aku comel sgt?Nape skrg ak xkurus2 gak?Ha3.Jom,kte debat same2.He3.
Hm,pe ntah da jadi kat kowg skrg ni.Ntah2 ade yg da kahwin gak e.Ha3.Papepon,ucapan n harapan aku,semoge berjaye dalam idop masing2 n thanks coz sudi seronokkan dunie skola rendah ak.
Wassalam~





P/s=Yg kene tagged tuh,kowg2 bole cari dyowg kat SHAMS.He3.K,fren 4 eva~


Read more
4

Motivasi 3



Pernah x kowg2 rase gagal atw terwt kesalahan??

Ape plak perasaan kowg2 bile jd cm2?

Hu2.Da tentu r xseronok..

Hmm..mule la nk frust menonggeng 2..

Mood jd xtentu arah,jap marah,jap sedey..

Yg plg best,mulut ni mule la nk katakan yg bukan2.Kn3?

Ho3..Time kaseh sebab teros membace..Skrg,cube check blik diri kte,same ke ngan ape yg diperkatekan nih..Ha2.Mesti ade en.Ok,xmaw pker2 sal perkare2 silam atw pape jer yg mnganngu mood kowg2 ari ni.Meh,kte tgok ap hikmah nyer disebalik kegagalan n kesilapan yg kte da wat sblom2 ni.


*Kegagalan membuke peluang yg baru n lebih lebih baik dr sblom ni*
Hmm..Try pker2 blek,bile kte gagal 2,da xde peluang ag ker tok kte?.Ha3Jawapannye mmg ade n soklan 2 xpatot lgsong ditanya.Np?Hmm,katakan kowg2 da struggle gle2 tok dapatkan sesuatu atw kejayaan dalam pekse contohnyer,last2 kowg gagal gk.Xsemestinye gagal 2 adalah episod terakhir dlm idop kowg.Cewah.He3.Jagn riso,ble kte gagal skali,skali 2 gak kte bukak peluang yg baru ngan lebih bersedia..


*Kegagalan menambah pengalaman*
So,kowg xnk ke rase kegagalan?Ha3.Xla camtu.Senanye rmai owg kat dunie ni takot nk mencube sebab dyowg tkot gagal atw salah.Termasok la aku.Ha3.Ble pker2 blek,smpai bile nk dapat pengalaman?.Tol x?Ok,aku ade 1 cter..
Ali jwp 1000 soklan n salah 600 tp Abu jwp 100 soklan n salah 60.Bg kte,mestila Abu yg pandai sebab salah 60 jer.Ok,memangla pon.Tp cbe tgok Ali,walaupon dia bnyak salah tp die dapat jwp 400 soklan dngan betol berbanding Abu.Hmm,jangan pkerkn kegagalan yg penting mencube


*Kegagalan membetuk perangai diri*
Eh,pahal plak?Da gagal,loser la jawapnye.Nak bentuk pe ag
.Ha3.Sabar2.Ok,pleh yg mane satu,
Ble kite gagal kte mule serah kan pada takdir,pastu tros jer putus asa atwpon
kite berundur jap n check balik diri kte,kat mane salah yg sbenanye.Wat post mortem ke en.Haa,nampak x.beruNdur xbeerti kte mngalah.Bile da bersedia,da touch up blek mane2 yg xlawa,bru la senang kte nk wat blek dengan syarat,kte xkan putus asa.So,nak jd owg yg berjaye ke loser?Ha3.Kuase di tangan anda.


*Kegagalan expose kan kelemahan*
He2.Suke ati jer cmpor2.Tp,2 xpenting.Yg penting,ble kte gagal,kte dapat tw kat mane kekurangan n kelemahan kte.Ble da detect kte g servis plak tok dapatkan yg lbey baik.Dngan kate laen,kte dapat elakkan sikap berlagak,ego,bajet,takabbur,tamak.Hm,pe ag.Owg yg kurang sihat jer yg berlagak ngan kegagalan die.Heheh.Ggal adalah ujian n ujian senanye penting tok tw kite nga leka atwpon da bersedia ntok mnggapai impian masing2..

Hm,sorry klu xckop pnjg tp ni je la yg aku ade utk dikongsikan..Hak kite cume belajar sungguh2 n wat yg terbaik.Jngan nk ngado2 plak nak rsaukan yg kowg bojayo ko x.Ingat!Hak Allah yg menontukan segalo~




This copyright is specially dedicated to mylazyself n SpM 2010 Candidates next year.Goodluck!!


Read more
2

Sebuah penantian...






Bile nak sampai ni??
Isy3,sabor je la...
Ok,janji 22 hribulan plak.
Xpe2,sebab ko,ak snggup tunggu~




Read more
8

Birthday Bash



Perkara = Birthday Party n Makan2

Hari = ini

Tempat = Allson Klana Hotel,Seremban

Masa = Lapar

Supermodel = Family aku

Catatan = Seronok n membuncitkan peyot

>>>




Aku n si kakak.Sape ag cun?Ha3..

Align Center

Ayah n Danial




Ayah ngan nenek plak




He2...




Ayah n kakak aku




Birthday girl yg pakai baju purple ni.Sihat kn?He3




Aku n Danial.Hm..Kadang2 jer camni..




Yang selalunye camni la.Hah2.




1 happy family at home.

Tata~
Read more
10

Selamat Pengantin Baru!!



Assalamualaikum~
Hmm..Sihat sumer??
Hu3.Insya Allah,kowg2 sihat..
Hari nie 1st time aku g wedding ceremony dlm cuti sekolah ni.Act,aku jarang2 g majlis kahwin owg ni tp kali ni aku rajin g.He3.Abg member aku kahwin la plak.Huhu.G je la..Owg kate bole cari jodoh.Ha3.Ye ke?Aku maen sebot jer.He3..

Kepada Abg Aizat,Selamat Pengantin Baru!!
Moge berbahagia di samping isteri tersayang.Utk pengetahuan kowg,isteri Abg Aizat ni lawo tw.Hu3.Pengantin laki nie sbona eh abg Zakwan@Apek@Amoy.Ha2.Bnyak sgt nickname dy..Ktowg,aku saddiq,ikram n pa'an jer yg datang.Yg laen xnampak pon.Mayb,blom smpai g kowt.

Yg sbenanye ktowg sbok sgt mencari food court free cuti ni.Alang2 abg si Zakwan tu kahwin.Alhamdulillah jumpe pon tempat makan free.He3.Xde la..Ktowg dtg ikhlas.Walaupon hujan lebat,sesat 2 3 kali,jumpe jalan mati 2 kali,ktowg tetap tabah meneroskan perjalanan.Cewah2.Ha3.Last2,smpai gak n ktowg teros jer g amek makanan cepat2..Huhu.

Ngah sbok nak amek makanan ni,tetibe jer zakwan dtg n salam ngan ktowang.
Ha'ah la..Patot jumpe tuan umah dulu baru amek makanan,ni x,maen sebat jer.He2.Sorila Zakwan,lapor~.Sinopsis sterosnye aku serahkan kowg la ek ntok paham2 kan sendiri.Hm,ni gmbar2nye....




He3.Da kenyang~




Wiy,saddiq nape gambo awek ko cam awek aku?Hu3




Sebelom...Cantik je en.Zakwan kate wat sendiri.




Selepas....BLURRP..He2.Sedap plak coklat ni..





Ketibaan pengantin..Taw x,time ni hujan.Hu3.Naseb bek renyai2.





"Isy2,Kiah.Kite interframe skali la.Cover2."Ki3





Team Kompang Taman Bukti.





Kedua2 mempelai sedang bersantap





"Yang,dyowg hidang kite bunge ke yang?"





Cantiknyer..Kalu da cantik,mesti sedap.Hu3.Tp pat amek gambo je la.





Hmm..Kolam pon ade.Macam2.





Jodoh xsampai2 ag ke bang??Ha3..Time ni Pa'an nga riso kn sesuatu.Hu3





Aku ngan adik pngantin..Zakwan..





"Mak aiI..Kan da agak!."



Ha3.Rupe2nyer,ap yg Pa'an risokan td akhirnye jd kenyataan..Dy lupe sal helmet dy kt moto td.Hu3.Abeh bertakung ngan air hujan..So,2 jer yg nak dikongsikan ari ni.Time kasih sebab membace.









P/s=Botet!!Kate nak datang.Xnampak pon batang idong ko!


Read more