Followers

PERNAH DULU.........(i0i)

SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!!



S0,kowg2..Camne 1st day raye ni??
Seronok2 x??
Ala....Taw la xdapat duet raye n bunge api pon da tak jual ag tp xyah la nak sedih2.hu3.
Kate j la kowg2 xfeeling pon raye ni.Xpon kowg bwu jer tw rupe2nye minggu ni raye haji..Isy3,kalau camni da kire kes berat ni..Raye haji pon xprasan bile.(Kui3.Sme j la cam aku).Taw x,aidiladha la hari yg sepatotnye kte hayati sesungguh2nyer..


SAAT BERDERAI JATUH
TITISAN AIR MATA SUCI IBRAHIM
MELIHATKAN KETEGUHAN IMAN ANAKNYA ISMAIL
DIKALA ITULAH
BERMULANYA SEJARAH AGUNG
ERTI SEBUAH PENGORBANAN..


Cewah2..bBersajak le pulak.he3.Ala,copy paste jer ni.he3.
Hmm....Agk2 dapat x solusi sebalik sjak ni??
Kowg2 kn pandai.Papepon,terpulangla dgan kefahaman masing2..

Oke('',)
Dengar cter ni plak ek..
Cter sal 1st eid day aku ni.......

Hmm..Aku suke hari raye.Xksah r raye pose ke raye haji ke sebab aku ske r dengar takbir raye..Serius.Sejuk jer hati ble dengar laungan takbir ni..Lg2,kalu sore Allahyarham ustaz asri 2 en..Cme langit jer yang xselalu cerah..Ade jer hal yg nak kaco hari aku ni..

Its bout our Kondo.

Kondo??

Oo,kondomaniam.Ha2.

Sal condominium ktowg r.Yg kat KL 2..
Baru jer pagi td ayah aku kate die nak sewakn umah 2..
Eyy,mane bole..Nape lak??
Ayah aku kate lagi,daripada membazir nk byr maintanence n pe2 je lagi,baek sewakn kat owg laen..

Btol gak.Ala..X best r cmni..

Aku yg sbg anak ni,akur je la..Nak wat camne en..
"Ade owg cina nak sewa tp ntok 2 bulan jer..Jom la g jumpe sape yg nak sewa 2.Owg 2 dah tunggu kat sane",ayah aku kate..

Lorh..Nak menyewa pon nak bersurprise2 la plak so ktowg sefamili g la sane..
Wat pngetahuan kowg2,aku still ag kat kg ak ni..Mentang2 la kg kat KL,mane bley lepaskan peluang.Yg pompan2,makcik2 n nenek aku skali pon da g shopping dulu da kat Petaling Street..Yg xbest 2,ske2 ati jer makcik2 aku ni tinggalkan suami2 n anak2 laki diowg ni kt umah..Da mcm tadika pon ade gk kg aku ni.Kui2.
Daripada adik2 sedare aku ni terlompat sane sini n rioh2 kt umah,baek bwk diowg skali g kondo 2.

Xjaoh pon 1o minit jer da sampai..
Tgok dari jaoh,ade 2 owg amoy ngah tunggu kat depan balcony umah..


Hm,observe punye observe punye observe..


Sowang 2 cantik but sowg ag 2 kurang la..Maybe mak cik die kot.(Astaghfirullah.Xtekawal la plak mate aku time ni.hehe)
Then,tetibe jer Pak Su aku speaking..

"Whoa..I cant never believe it.Sarah Loo is standing right here in front of me!!!Nice to meet you."
Se excited2nye la die kate camtu.Pastu die sambung.
"You can call me Bob"
Ha3.Tetibe jer ade nickname baru time 2.Oo,taw la Mak Su aku kelua shopping.he2.

Masalahnyer...

Sape SARAH LOO 2?


Xknal pon.Kn3??



"Die 2 model la..Penyanyi pon ade gak taon 90an..Hm,iklan sabon LUx kot antare iklan yg die pnah berlakon.",Ayah aku kate..
Laa..Ye ke.Ele,90an.No wonder la xkenal..
Walaupun aku keciwa umah 2 akn disewa tp ade cket la rase suke..2 pon sbab si SARAH LOO 2 yg sewa..
Hmm..Memang lawa la aku ckp kat kowg..Ade rupe n style model cket.Ni aku ade grab foto die yg latest kt internet..
(Sal amoy yg sowg ag 2 bukan makcik die senanye tp PA.Hu2.Sori ye amoy..)








Sarah Loo..Hu2.Gambar ni jela yg laen 2....Err...Xle la,seksis sgt minah ni.



Lessons 4 today...Let BYGONE be BYGONE..Terime je la walau hati ni berat.Ekele,yg aku ni sentimental sgt ni pehal.2 bulan jer pown.ha3.Bukan pe..
Cme syg sgt r umah ni.Dari darjah 3 ag da beli.Bnyak gak memori indah aku kat sini mane bole senang2 jer nak pass kat owg laen..Tp mmg aku akui r ktowg jarang dok kat KL ni..
Hmm...
Da Nasib.

COBAAN~



PICS...





Front view





Ade la gak landskap cket2..Huhu.





Ni rear view ni




Pic ni aku amek time observing2.He3.





Dulu aku penah maen police n thief ngan sdare2 kat sini sblom kene mara ngan nenek coz ktowg maen time panas terik.





Kat pool ni la 1st time aku sedar yg aku ade bakat berenang.Hee




Nampak jer cam besar..Xla besa mane pon.


Time balik ktowg sempat la gak singgah restoran fevret aku time kecik2.Mentg2 la dpt 1st income ntok sewa umah tadi.Huhu..





Restoran Kayu~


Aku suke gak bawak dak2 ni makan senanye sebab.....





....diowang senyap jer kalu lapar.Lagi2 nga tunggu makanan smpai.Tengokla 2.Tetido2





Mango Lassy...Sbab 2 aku suke restoran ni.Sedap~
Nanti2 aku blanje kowg2 ek.





Makanan still xsampai ag..Ciannyer.




O
o
O
o
O
o
O
o





K la...Asik2 bercakap jer.Tekak pon da kering da ni..Hu3.CHAOW!!!!






Minum dulu................('',)
Assalamualaikum.



3 Comment:

Natasya Fellina said...

OH MY GOD OH MY GOD
TAK SANGKE KAU ADE BLOG YEN!
KAU TGU AKU BALIK BANYAK AKU NAK CTE PSL AKU NYE JOURNEY SMPAI AKU TRJUMPE BLOG KAU NIE

AND ONE MORE THING,APASAL BLOG KAU LAGIK POWER DARI BLOG AKU DOE?HAHAHHAHA

HOPE EVRYTHNG'S FINE THERE
SEE YOU SOON XX

_Ayin_ said...

Yap!!!
Dont judge a book by its barcode.Wakaka..
Aku pon xsangke..
Ngah blogwalk blog2 owg laen n then ttibe jer jumpe blog ko.
Kui3..
Hope to hear it from you soon..

Natasya Fellina said...

CEHCEH PANDAI BERBAHASE EK SEKARANG,KALAH DEN HAHA
HAHA KAU OK LAGIK AKU NIE NAK TERJATUH JANTUNG AKU JUMPE KAU NYE BLOG.
DAH AH TIME TU AKU KAT SEKOLAH SELAMAT AKU XMENJERIT HAHA
OKOK SEE YOU SOON :)

Post a Comment